ByPass filtratie

Conditie van olie

Omdat in de industrie elke cent telt om de winstmarge te verhogen, is het verbazingwekkend dat er vaak aan de conditie van oliën en smeerstoffen voorbij gegaan wordt. In veel van de gevallen wordt er te lang gewacht om de conditie van machineoliën proactief te monitoren en te onderhouden.

Vervuilde olie tast dure onderdelen in machines onnodig aan, waardoor een bedrijf zijn onderhoudskosten ziet stijgen. Daarnaast moet onnodig olie vervangen worden terwijl dit voorkomen had kunnen worden door ByPass-filtratie toe te passen. ByPass filtratie wordt onder andere toegepast bij reductorkasten zoals tandwielkasten en wormwieloverbrengingen, hydraulische systemen en turbines.

Uw kosten reductie

Een ByPas-filtratie verdient zich snel terug, omdat men binnen de productie minder derving ondervindt zoals:

  • Reductie van downtime
  • Minder oliewissel
  • Vertraging van het oxidatieproces in de olie
  • Verlenging van de levensduur van de olie en de gehele installatie

Periodiek bypassfiltratie uitvoeren zorgt niet alleen voor het verwijderen van partikels zoals slijtagedeeltjes van lagers en tandwielen, maar kan ook water uit de olie filteren. Naast de filtratie is het aan te bevelen om periodiek oliemonsters te nemen en deze door een onafhankelijk laboratorium te laten onderzoeken.

Ontzorgen en adviseren in filtratiesystemen

Door jarenlange ervaring kan Fluid Cleaning Support u ontzorgen door voor u de lastige vervuilingsanalyse uit te voeren, u te adviseren in maatoplossingen zoals bypassfiltratie- of dieptefiltratiesystemen. Zo weet u, dat uw proces in het geval van uw oliën en smeermiddelen in optimale conditie verkeerd en dat dit zo blijft.